info@scopin.com

Improvements are where you find them

Wat we doen

Wat we doen…

Scopin’ is de handelsnaam waaronder Peter van Minnen en geaffilieerde collega’s activiteiten verrichten rond automatische datacollectie en proces optimalisatie bij klanten in de productie en de logistiek. We leiden en begeleiden verbeterprojecten in de voorbereiding bij het analyseren van de situatie, bij het definiëren van de gewenste veranderingen, bij de selectie van oplossingen en leveranciers, bij het invoeren en inbedden in de organisatie.

Scopin’ Development B.V. houdt zich bezig met het (door-)ontwikkelen van basis-applicaties voor voorraadbeheer en locatiebeheer. Deze applicaties baseren zich op de kleinste bouwsteen voor logistieke processen, de Logistieke Journaalpost®. Dit concept maakt de software ISA95 compliant en Blockchain compliant. Ook maakt het de koppeling naar andere software systemen basaal eenvoudig.

Scopin’ heeft een meervoudige betekenis:

  • het is afgeleid van Scoping, van het bepalen en beperken, de scope van een project
  • het is een combinatie van de beginletters van Supply Chain Optimalisatie en Innovatie
  • het is een combinatie van de beginletters van Supply Chain Operational Intelligence

Wij doen projecten in de logistiek.

  • “Logistiek is dat deel van de toeleveringsketen waar de efficiënte, effectieve doorstroom en opslag van goederen, diensten en daarmee samenhangende informatie van de plaats van verzending tot de plaats van gebruik worden gepland, geïmplementeerd en beheerd teneinde adequaat te voldoen aan de behoeften van de klanten.”
  • Wij richten ons op supply chain events. Van belang is de integratie: de werkvloer helpt het informatie systeem aan actuele gegevens, het informatie systeem helpt de operatie door duidelijke aansturing

Scopin’ op TV: microWMS voor voorraadbeheer “in the Cloud”.

Uitgezonden op 17 december om 10:00 in het RTL7 programma “Ondernemend Nederland” aflevering 16. (Aflevering terugzien?). (Interview terugzien?)

Logistiek adviseur Peter van Minnen van Scopin’  houdt een pleidooi voor barcodes en een microWMS voor wie een full-blown WMS te groot of complex is. Hij spreekt over De Logistieke Journaalpost®, over het belang van Track & Trace en over het voorkomen van complexe en dure implementatie trajecten.

Wilt u meer weten over slimme, compacte logistieke software? Over de mogelijkheden van barcodes voor voorraadbeheer en welke rol Scopin’ hier kan betekenen? Neem contact op via info@scopin.com